Συντήρηση Βόθρου: Γιατί είναι απαραίτητη?

Σε πολλές περιοχές της Αττικής δεν υπάρχει ακόμα οργανωμένο αποχετευτικό σύστημα, με αποτέλεσμα η κατασκευή και συντήρηση των βόθρων να γίνεται ιδιωτικά από τους κατοίκους των περιοχών.
Συνοπτικά, σκοπός της κατασκευής βόθρων είναι η πραγματοποίηση μίας αυτοματοποιημένης διαδικασίας, για την απομάκρυνση και απόθεση των λυμάτων, που δημιουργούνται από τις οικίες και τους επαγγελματικούς χώρους.

Σε κάθε περίπτωση, η ορθή κατασκευή του βόθρου είναι τεράστιας σημασίας για τη λειτουργικότητα του χώρου για τον οποίο φτιάχνεται και τη μελλοντική αποφυγή σοβαρών προβλημάτων.

Γιατί είναι σημαντική η συντήρηση βοθρου?

Πολύς κόσμος θεωρεί τις εκκενώσεις βόθρων «μπελά», με αποτέλεσμα να τις αναβάλλει διαρκώς.
Η λογική αυτή φέρνει τεράστια προβλήματα σε βάθος χρόνου για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτούνται περισσότερα χρήματα και χρόνος.

Επομένως, η τακτική εκκέντωση και η περιοδική συντήρηση του βόθρου είναι στην πραγματικότητα επιβεβλημένη, αν δεν θέλετε να έρθετε αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα τη διάβρωση των θεμελίων των κτηρίων, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο ακόμα και για τη στατικότητα της κατασκευής.

Οι #3 βασικές ενδείξεις για να καταλάβετε ότι ο βόθρος σας έχει βουλώσει.

#1 Μυρωδιές από λύματα

Δυσοσμία που έρχεται από τις σωληνώσεις ή το σύστημα εξαερισμού καθώς και η συνεχής κακοσμία στο χώρο σας είναι σίγουρο σημάδι ότι ο βόθρος σας δεν λειτουργεί σωστά.

#Υγρασία γύρω από το βόθρο

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε υγρασία γύρω από το αποχετευτικό σας σύστημα, αυτό σημαίνει ότι το νερό ξεχειλίζει ανά περιοχές και χρειάζεται να κλείσετε άμεσα ραντεβού για συντήρηση και εκκένωση του βόθρου σας.

#3 Φραγμένη Αποχέτευση

Εάν η τουαλέτα σας είναι αργή και βουλώνει συνεχώς, τότε ίσως έχει έρθει η ώρα να κάνετε την τακτική εκκένωση του βόθρου σας.

Συνοψίζοντας, ο βόθρος και η ομαλή λειτουργία του δεν είναι δεδομένα.
Επομένως, η συντήρησή του είναι απαραίτητη, εάν θέλουμε το αποχετευτικό μας σύστημα αλλά και ολόκληρο το κτήριο να παραμείνει υγιές και σε καλή κατάσταση σε βάθος χρόνου.

Στη Vasiliadis Solutions, διαθέτουμε εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό και τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε η συντήρηση και εκκένωση του βόθρου σας να γίνει με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα, χωρίς καθυστερήσεις.

Περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα & συμβουλές